Програма підвищення кваліфікації “Базові принципи лідерства служіння в освітньому контексті”

 

З 5 по 9 лютого 2024 року викладачі університету Грінченка отримали можливість пройти курс підвищення кваліфікації “Basic Servant Leadership Principles in Educational Context”, який традиційно проводять співробітники Центру програм з лідерства служіння спільно з міжнародною організацією “Co-Serve International”.

 

IMG 01       IMG 02

 

Протягом тижня колеги обговорювали основні принципи філософії лідерства служіння та способи їх реалізації в освітньому середовищі. Зокрема були розглянуті такі теми як: роль комунікації та слухання, техніки вирішення конфліктів та примирення,  розбудова громади та командна взаємодія, креативність та інновації. Особливу увагу в курсі було приділено розвитку навичок активного слухання, усвідомленості, умінні розробляти спільне бачення та формулювати мету, а також кроки для її досягнення. Для обговорення викликів та особливостей практичного застосування принципів лідерства служіння було запрошено партнера міжнародної організації Co-Serve International, доктора філософії, професора Університету Арканзас Грентхем Девіда Макнамі, який поділився власним досвідом імплементації філософії лідерства служіння.

 

 IMG 03       IMG 04

 

Однією із важливих цілей курсу є демонстрація процесу створення розвитку спільноти (“community”). Для цього фасилітатори створюють такі умови, щоб учасники могли краще пізнати один одного, поділитись власними життєвими історіями (“life stories”) та продовжувати комунікувати та співпрацювати навіть по завершенню курсу.   

Важливо зазначити, що усі заняття відбувались англійською мовою. Таким чином колеги змогли не тільки поглибити знання у сфері лідерства та покращити м'які власні навички, а й працювати над розвитком англомовної комунікативної компетентності.

 

Базовий курс є першим етапом Міжнародної програми з лідерства служіння, який щорічно проводиться для співробітників Університету. Наступним кроком є проходження менторської програми, після якої на учасників чекає Міжнародна академія лідерства служіння. 

 

 

Помітили помилку в тексті? Виділіть це слово мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Ви тут: Громада Новини Програма підвищення кваліфікації “Базові принципи лідерства служіння в освітньому контексті”