Статті

Міжнародна програма з лідерства служіння 2021: базовий курс

Політик Рой Беннет стверджував, що завдання справжніх лідерів виховувати нових лідерів, а не послідовників.

 

 

Вже більше 10 років Центр програм з лідерства служіння та міжнародна організація Co-Serve International реалізує цей принцип, проводячи щорічну Міжнародну програму з лідерства служіння.

 

З 18 жовтня по 12 листопада 2021 пройшов перший етап цієї програми. Однак цього разу він відрізнявся від попередніх. Раніше студенти дізнавалися про основні принципи філософії лідерства служіння під час тренінгових занять, які відбувались паралельно у різних країнах (Україна, Казахстан, Афганістан, Тайланд, Філіппіни). Пандемія підкоригувала ці плани, що стало поштовхом до проведення глобального онлайн-курсу "Introduction to Principles of Servant Leadership".

 

 

Протягом чотирьох тижнів учасники із понад шести країн - України, Казахстану, Тайланду, Філіппін, Нігерії, Камеруну, США, Китаю зустрічалися у Zoom, щоб обговорити такі важливі принципи лідерства служіння як повага, взаємодія у команді, креативність та сміливість, уміння слухати та створювати спільне бачення. Крім того, на платформі Google Classroom студенти ознайомлювалися із різноманітними відеоматеріалами, ділилися враженнями від прочитаних статей та уривків із книг.

 

Програма створена таким чином, що з кожним заняттям учасники ставали все більш ближчими один до одного і, зрештою, під час останньої зустрічі - "випускного" - не хотіли прощатись та пообіцяли зустрітись оффлайн. Тим паче, що попереду наступні етапи: менторський курс та Міжнародна академія із лідерства служіння. За сприятливої епідеміологічної ситуації у 2022 році вона відбудеться у штаті Орегон (США).

 

Це були неймовірні 4 тижні, протягом яких ми спілкувалися з однодумцями на досить глибинні та важливі для нас теми. Спільнота яка в нас сформувалася, вона надихає на вчинки. Було дуже класно та різноманітно. З нетерпінням чекаю на продовження навчання.

Дарія

 

Я дуже рада, що вирішила приєднатися до цього курсу. Це була свого роду подорож. Я дізналася багато крутих речей, які можу використовувати в повсякденному житті. Усі наші зустрічі були як вечори в родинному колі. Фасилітатори зробили все можливе, щоб направити нас на правильний шлях. Я дуже сумую за нашими заняттями, але планую приєднатися до менторського етапу Програми. Я дуже вдячна за цей дивовижний досвід.

Ліза

 

Дізнатись більше про Програму можна тут.

 

Помітили помилку в тексті? Виділіть це слово мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Ви тут: