Статті

Лідерство та усе, що з ним пов’язано

 

Якщо Ви читаєте ці рядки, то, скоріше за все, це означає, що ви готові зійти на вершину лідерства, пізнати усі концепції та стати крутим лідером. Але зачекайте!

 

Чи усвідомлюєте Ви в повній в мірі які випробування на вас чекають та що ж таке 
Л-І-Д-Е-Р-С-Т-В-О, врешті-решт?

 

Щоб Вас не засоромили, зараз розберемо все детально!

 

Кожен має свої асоціації з лідерством. Наприклад, для когось лідерство - це виконання серйозних обов’язків у політичній сфері, для когось - пробивання шляху через густі джунглі для інших, а ще для когось - розроблення конкурентоспроможної стратегії власної компанії.

 

Доктор Пітер Нортуш визначає лідерство як "процес, за якого індивід впливає на групу людей для досягнення спільної мети". Це визначення дає зрозуміти, що лідерство не є рисою характеру, поведінкою або ж певною позицією. Ви не стаєте лідером за Вашою посадою. Ви стаєте за Вашим впливом.

 

Лідери допомагають собі та іншим робити правильні речі. Вони встановлюють напрямок, створюють натхненне бачення і пропонують щось нове. Лідерство полягає в тому, щоб визначити, куди потрібно йти, щоб "перемогти" як команда чи організація. Це динамічний, захоплюючий та надихаючий процес!

 

Лідерство вважається ефективним тоді, коли лідер намагається реалізовувати наступне:

 

  • Створює натхненне бачення майбутнього - бачення забезпечує напрямок, встановлює пріоритети та допомагає визначити ступінь досягнення поставлених завдань.

 

  • Мотивує і надихає людей залучатися у реалізацію бачення - конкретне й чітке бачення є основою лідерства, тому важливою є здатність лідерів мотивувати та надихати людей, які допомагають їм досягти цього бачення.

 

  • Керує процесом реалізації бачення - реалізація бачення залежить від розумного управління й делегування відповідальності між усіма співробітниками.

 

  • Тренує і створює команду, щоб вона була більш ефективною у досягненні бачення - індивідуальний та командний розвиток необхідний як і для підвищення професіоналізму та ефективності працівників, та і для кращого розуміння команди лідером.

 

Говорячи про лідерство, необхідно також розуміти, що воно не має жодного відношення до місця в ієрархії компанії, титулів, тільки особистих якостей чи управління.

 

Лідерство витікає з соціального впливу, а не сили чи влади. Воно вимагає комунікації з іншими й не залежить від прямої підпорядкованості. У ефективному лідерстві існують багато стилів та безліч шляхів до вирішення тих чи інших завдань й досягнення загального бачення.

Помітили помилку в тексті? Виділіть це слово мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Ви тут: